Onze Collectie

Bij Minty zijn wij ontzettend trots op onze bijzondere collectie van prachtige stoffen die geschikt zijn voor het maken van bijvoorbeeld lampenkappen, het stofferen van stoelen of banken en het maken van gordijnen.  Om u een idee te geven van onze collectie en de prachtige creaties van onze klanten leest u hier verder!

Onze collectie:

Linnens

 

Onze prachtige linnens staan bekend om de intense en diepe kleuren. Het effect van de stonewashed linnens word bereikt door een wasbeurt bij productie waarbij vulcanishe stenen de stof bewerken en de lichtere kleur en zachtere structuur bereiken.

In betweens

 

In between stoffen zijn half-transparante stoffen die het daglicht doorlaten en inkijk wegnemen. De inbetweens zijn gemaakt van katoen, polyester, 100% linnen of een mix daarvan. In between stoffen worden vaak gebruikt voor het maken van blinds of gordijnen. 

Prints/designs

 

Gedurende de seizoenen krijgen we veel unieke & bijzondere prints op rol binnen. Naast deze stoffen hebben we ook een grote collectie bestelbare prints én stoffen met eigen design. De prints worden gebruikt voor het maken van gordijnen, blinds, lampenkappen & kussens en het stofferen van meubels.

Tafts

 

Bij Minty hebben we twee vaste collecties tafts, natuurgetrouw gemaakt van 100% kunststof.

– Caméléon (Changeant)
– Chiné (Fijndradig met strepen in dwarsrichting)

Een prachtige stof voor het maken van gordijnen en blinds!

Velours

 

Aan velours hebben we voornamelijk een grote collectie bestelbare prints en effen stoffen. Een groot gedeelte daarvan is in de winkel te vinden en anders zijn er stalenboeken genoeg om uit te kiezen. Velours worden veelal gebruikt voor het maken van gordijnen, blinds, lampenkappen & kussens en het stofferen van meubels

Voeringstoffen

 

Wij hebben een vaste selectie aan voeringsstoffen in huis:

– Black out (Laat geen licht door, handig voor het voeren van gordijnen)

– Molton; Dik of dun, geeft het gordijn een vollere look en/of beschermd stoffen tegen uv-stralen. 

 

Creaties van onze klanten:

Wat onze klanten over ons zeggen:

Iedere dag weer superblij met de prachtige gordijnen van Minty. Superleuke winkel met gezellig personeel en heel veel keuze uit prachtige stoffen. Aanrader dus!

-Peter Vos

Prachtig authentiek pand in een zeer gewaardeerde winkelstraat. Het altijd vriendelijke en behulpzame personeel staat altijd voor je klaar, geen vraag is te gek. 

-Annemiek van der Meer